REMEMBER. SWIM. RESPECT.

Μνήμες, συγκίνηση και δυνατά μηνύματα για τη ζωή και την ασφάλεια στη θάλασσα

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκε το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 ο 2ος Κολυμβητικός Διάπλους “Θυμάμαι το Σάμινα” με τον διπλάσιο από πέρυσι αριθμό κολυμβητών και κολυμβητριών να συμμετέχει στη διοργάνωση.

Οι 37 κολυμβητές και κολυμβήτριες από όλη την Ελλάδα , ανάμεσα στους οποίους καταξιωμένοι αθλητές της μαραθώνιας κολύμβησης, ολοκλήρωσαν με ασφάλεια τον Διάπλου 2χλμ από τον Αγ. Φωκά μέχρι τα Λειβάδια μέσα στον κόλπο της Παροικιάς, καθότι στην περιοχή του ναυαγίου έπνεαν ισχυροί άνεμοι άνω των 5 μποφόρ.

Οι εκδηλώσεις του Διάπλου, ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου στον αύλειο χώρο του Αρχίλοχου Πολιτιστικού Συλλόγου στην Παροικιά. Τους 70 περίπου παρευρισκόμενους καλωσόρισε εκ μέρους των διοργανωτών η Ίρις Κουβέλη υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας και η Άλκηστις Αρχιμανδρίτη από την Ευζωία Wellness Activities.

Ο Τεχνικός Υπεύθυνος και συνδιοργανωτής του Διάπλου, Κάρολος Μονόρι, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση και ενημέρωσε για τα τεχνικά θέματα του κολυμβητικής διαδρομής.

Προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ που έχει γυριστεί για το ναυάγιο του Σάμινα και σκηνές από τον περσινό διάπλου. Παρόλο το κρύο όλοι παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον μέχρι τέλους.

Ο Αλεξάνδρος Παπανικολάου, μέλος του Δ.Σ. του οργανισμού Safe Water Sports μίλησε για την ασφάλεια στην θάλασσα, ενημερώνοντας μας για το έργο και τις δράσεις της.

Ιδιαίτερα συγκινητικός ήταν ο χαιρετισμός που έκανε ο κος Σταμάτης Δελαβίνιας, ναυαγός του Σάμινα, ο οποίος συμμετείχε στην διοργάνωση από την πρώτη κιόλας χρονιά.

Τέλος, τις ομιλίες έκλεισαν ο κος Νίκος Γέμελος, προπονητής της Εθνικής Ομάδας και του Ολυμπιακού στο άθλημα της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας και ο Ασημένιος Ολυμπιονίκης του Ρίο Σπύρος Γιαννιώτης, που τίμησαν την διοργάνωση με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους.

Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε γραμματεία ενώ στο δημιουργικό εργαστήρι της Ευζωίας Wellness Activities ετοιμάζαμε τα πανέμορφα αναμνηστικά από ξύλο ελιάς του olive wood και τις αναμνηστικές πλακέτες προσφορά του Yria ceramics.

Την Κυριακή 25/9 πρωί πρωί μετά τις τελευταίες προετοιμασίες, κολυμβητές και διοργανωτές επιβιβάστηκαν στο Ρεγγάκι που για δεύτερη χρονιά ήταν το σκάφος μεταφοράς, εκκίνησης και τερματισμού του διάπλου. Τα υπόλοιπα 6 πλωτά και 5 καγιάκ συνοδείας ως σκάφη υποστήριξης και θεατών ακολούθησαν και πήραν τις θέσεις τους με τον Κάρολο Μονόρι να έχει το γενικό πρόσταγμα . Όλοι συνέβαλλαν στην άρτια και ασφαλή διεξαγωγή του Διάπλου με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων με 10 μέλη της παρούσα να παρακολουθεί και να ελέγχει καθ’ όλη τη διαδρομή τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες και το Λιμεναρχείο Πάρου να υποστηρίζει από στεριά και θάλασσα τον Διάπλου.

Στην συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνου και αναμνηστικής πλακέτας στο ναυάγιο από αντιπροσωπεία των διοργανωτών και της Ε.Ο.Δ. Κυκλάδων. Το κατάμεστο με κολυμβητές Ρεγγάκι επέστρεψε στο λιμάνι. Στον Αρχίλοχο μας περίμενε ο μπουφές εδεσμάτων που με την προσωπική επιμέλεια της αντιδημάρχου κας Σαρρή προσέφερε ο Δήμος Πάρου.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες και αναμνηστικής πλακέτας στους εκπροσώπους φορέων και διασωστών του Σάμινα.

Την εκδήλωση τίμησε με την Παρουσία του ο δήμαρχος κος Κωβαίος , η αντιδήμαρχος κα Σαρρή, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς κος Ιορδάνης και εξέχοντα μέλη της τοπικής κοινωνίας.

Μέρος των εσόδων από το συμβολικό κόστος συμμετοχής και θέασης του Διάπλου θα διατεθούν στην Ε.Ο.Δ. Κυκλάδων για το έργο της.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές του « 2ου Κολυμβητικού διάπλου Σάμινα».

Τους υποστηρικτές μας:
Δήμο Πάρου, Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π., Λιμεναρχείο Πάρου, Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Πάρου, Αρχίλοχο Πολιτιστικό Σύλλογο , Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων και ειδικότερα τον Πρόεδρο του Κ.Υ. Πάρου κο Παναρίτη , Safe Water Sports, Ρεγγάκι Boat Cruises, Naousa Sailing Team, Ναυτικό Όμιλο Πάρου, Sea Quest, A.& G. Security Services, Paros Kite, Fisherman’s House, Γιώργο Πατέλη, Sea Kayak Paros, Fitness Factory, Hotel Μαδάκυ, Hotel Kouros, Mythical villas Paros, Hotel Livadia, Krios Beach Camping, Copy House για την βοήθεια και την υποστήριξη τους.

Τους χορηγούς μας :
Blue Star Ferries, Ποσειδών Κατασκευαστική, In Paros car rental, Budget car rental, Φούρνο Ζουμή, Hotel Senia, Hotel Paros Bay, Ύρια Κεραμεικά, olive Wood, Παρέα Καφέ, Hotel Stergia, Limani Cafe, ΕΚΟ Σγαρδέλης, Αγροτεχνική Πάρου, Bio Shop Αλιπράντης, Little Green Rocket Restaurant

Τους Χορηγούς Επικοινωνίας:
Paros web, Ηχώ fm, Cyclades24.gr, SportCyclades, Κοινή Γνώμη για την κάλυψη και προβολή του Διάπλου.
Τον Σπύρο Γιαννιώτη και Νίκο Γέμελο καθώς και τους Γιώργο Μαθά , Άρη Πολύζο, Αναστάσιο Αγαθαγγέλου, Γιάννη Χατζήμπεη, Ζαχαρία Αλεξανδράκη, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Γιώργο Χατζησπύρου για τις εναέριες λήψεις, Αντώνη Πασσαλή και Στέφανο Γεωργιάδη για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης, τους εθελοντές μας Βίκη, Νίκη, Μαρία, Θοδωρή, Ελένη και Αντρέα καθώς και όλους τους εθελοντές και από καρδιάς τους εκπληκτικούς ακάματους Μιχάλη και Σοφία που αποτελούν υπόδειγμα εθελοντισμού.

Και φυσικά όλους τους κολυμβητές Παριανούς και μη που με την συμμετοχή τους και τα καλά τους λόγια μας ενθαρρύνουν.

Και του χρόνου ακόμα περισσότεροι με τον Ποσειδώνα στο πλευρό μας.

H Οργανωτική Επιτροπή